Sikeresen lábalt ki a COVID-ból az MTE 1888 | 2022-07-05


SPORTUSZODA
ÉPÍTÉSÉRE PÁLYÁZNAK

Sikeresen lábalt ki
a járványból az MTE 1888

A város sportéletéről szóló beszámoló megtárgyalása is napirendre került képviselőink június 24-ei tanácskozásán.

A 24 oldalas anyag az előző esztendő történéseit, változásait részletesen is elemzi: az általános megállapítások mellett valamennyi szakosztály működésébe, eredményeibe betekintést nyerhetünk, ezen kívül a létesítmények helyzetéről és a gazdálkodás főbb jellemzőiről kaphatunk képet.

A Városháza dísztermében a Mohácsi TE ügyvezető elnöke, Schmidt Zsuzsanna szóbeli kiegészítésében elmondta: 2021 mind egyesületük, mind az egész világ számára speciális, nehézségekkel teli esztendő volt, hiszen olyan veszélyhelyzet következményeivel kellett mindannyiuknak megküzdeni, amelyeket előre aligha lehetett sejteni. Elhangzott: a 2020-as év szinte teljes kiesése után 2021 az újraindulásról, az újratervezésről szólt. Elindultak az edzések, a bajnokságok, újra részt vehettek rendezvényeken és tarthattak is ilyeneket, de merőben más szabályok betartása mellett, mind odáig. A hangsúly egész évben a biztonságon, az egészség megőrzésén volt. Schmidt Zsuzsa aláhúzta: emellett betegségek, karanténkötelezettségek jelentettek újabb nehézségeket. Az ügyvezető úgy vélte: abban, hogy sikerült kilábalni a bajokból, döntő szerepe volt az összefogásnak, a küzdésnek, annak, hogy az egyesület tagjai, dolgozói fáradhatatlanul tették a dolgukat 2021-ben is. Az irodai feladatokat ellátók, a létesítmények munkatársai szintén sokszor erőn felül teljesítettek. Ez is kellett ahhoz, hogy a Covid miatti, 2020-as jelentős lemorzsolódás után a taglétszám tavaly év végére újra visszaállt és ismét 1.000 fő fölött van – tette hozzá, hangsúlyozva: az egyesület változatlanul rengeteget köszönhet a városnak, az önkormányzat az évi támogatáson túl egyéb formában is rengeteg segítséget ad a klubnak.

Ahogy említettük, az írásos beszámoló a létesítmények helyzetére, állapotára is kitér. Mint olvasható, a 2020/21-es labdarúgó tao-támogatás keretein belül az Újvárosi Sporttelep további felújítására pályázatot adtak be, melynek sikere révén a szurkolók, látogatók részére fenntartott mosdó és illemhely épülete 8 millió forint értékben újulhat meg, a kiviteli munkákat erre az évre tervezik. A beruházás 70%-os pályázati támogatás mellett valósul meg. Az igazán „nagy falat” azonban az újonnan létesítendő sportuszoda: a beszámoló rögzíti, hogy engedélyes tervezési költségekre pályázati úton több mint 57 millió forintot sikerült elnyerni. A projekt ezen szakasza 100%-os pályázati támogatást élvez. „Az uszoda kiviteli terveinek megvalósítása, valamint a kivitelezés első üteme előreláthatólag a 2022/2023-as évadban kezdődhet meg, sikeres pályázás és kedvező kormánydöntés után”. A nagyszabású fejlesztést az indokolja, hogy a Városi Uszoda befogadóképessége korlátozott, a létesítmény 15 év után szinte csúcsra van járatva, így a vízilabda és úszósportág e helyen nem fejleszthető tovább, ez teszi indokolttá egy új sportuszoda felépítését.

És volt még egy fontos témája, bejelentése a beszámoló megtárgyalásának: az ügyvezető Schmidt Zsuzsa ezúton tudatta a város vezetésével és a képviselőkkel, hogy hamarosan anyai örömök elé néz, emiatt feladatkörét nemsoká át kell adnia valaki másnak. A választás az MTE-nél eddig elnökségi tagként tevékenykedő Bencsik Gáborra esett. A sportember aligha szorul bemutatásra, evezősként a klub történetének egyik legeredményesebb versenyzője volt. A tanácskozáson személyesen is jelen lévő „új” ügyvezető a témához annyit fűzött hozzá: óriási megtiszteltetésnek tartja a feladatot, s ugyanazzal az alázattal, tenni akarással, odafigyeléssel igyekszik majd végezni munkáját, ahogyan azt elődje tette.

A beszámoló elemzésének végén Dr. Csizmadia Csaba hangsúlyozta: az MTE 1888 vezetése minden dicséretet megérdemel, mert pár év alatt egy nehéz körülmények között gazdálkodó egyesületből pozitív szaldójú klubot „csináltak”. S számíthatnak ezután is az önkormányzat támogatására, partnerségére, már csak azért is, mert ahogyan alpolgármesterünk fogalmazott, „a világ egyik legjobb befektetése a sport.”





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!